Vinterhleg i Storvallen!

Vår vinterhelg har nu varit och gud så kul vi hade!

Vi höll till i underbara Storvallen. Oändlig natur full av möjligheter! Här bodde alla deltagarna i ett gemensamt hus med varsit sovrum.


7 härliga hundar deltog. Hundarna och deras mattar var en underbar blandning med olika erfarenheter och raser.
Under helgen gick vi bl a igenom hundens anatomi. Sen pratade vi om hur man bygger en stark och hållbar muskultur, hur man förebygger skador och hur man kan tänka för att forma toppen inför tävlingssäsongen. Vi gjorde massa roliga övningar som stimulerar både kropp och knopp. För mig är det viktigt att hunden får lära sig tänka själv och lösa uppgiften utan matte samtidigt som den får jobba fysiskt med kroppen. Det är en bra aktivering som gör hunden nöjd och trött.
Dag två lärde vi ut massage och stretching för hemmabruk. Det är så härligt när man kan hjälpa sin hund att hålla musklerna mjuka och smidiga!

 

Nedan är ett bildspel från helgen. 

Lådor med godis grävdes ner på olika platser... I väntan på arbete. Alla fläckar bör undersökas! Här kommer jag! Du och jag matte! Vem har gått här? Ayla är nyfiken på vad som händer där borta... Här uppe kan jag se hela världen! Något har fångat Chillis intresse! Oh så spännande.... Vad kan det vara? Fler på jakt efter godislådor! När man hittat sin låda får man äta upp innehållet! Oh så gott! Inte en hel låda får lämnas kvar. Hallå! Jag är något på spåret! Hittat och utvärderat. Jag har också hittat nåt! Va? Förlåt, jag hörde inte? Aha!!! Nu har jag dig! Sök och du skall finna.... Där!!! Och gott var det! Ett träd fullt med godis! Backar stärker bakben uppför och framben nerför. Emma visar balansboll i praktiken. Diesel kan! Fina arbetsställning på Ayla! Max fattade galoppen direkt! Chilli var lite svårare att få i bra skärpa., men hon var duktig! Efter mattes goa massage var det skönt att ligga under filten.
Etiketter: lek och aktivering

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Anders » Filip:  ”Underbart par Filip & Ruben, så kul att fått lära känna dom ❤️”

  • Sylvia » Sommarhunden Belle:  ”Härligt Maria att det blev så bra, o fikastund på Agdas kan vi väl göra om. Nu f..”

  • Kristina » Hundmassage och gruppdynamik:  ”Ja det var otroligt vilken härligt lugn grupp. Hundarna kunde verkligen slappna ..”

  • Carina Lindström » Vinterhleg i Storvallen!:  ”Tack Frida och Emma för denna fantastiska helg :)”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln