Rufus

rufus1 rufus1

Rufus är en labrador,border collie och 13 år gammal och har artros.

Det hela startade när han var 9 år och började halta. Då tog vi honom till veterinären och de trodde att det kunde vara diskbråck och de sa att han skulle vila. Trots att han vilade så blev det inte bättre så vi tog honom till veterinären igen och då röntgade de honom och då konstaterade de att han hade artros. Och då skulle han börja att ta tabletter och börja på rehabilitering. Så vi bokade in ett möte med Frida, och började att simma hos henne, efter några gånger märkte vi att han vart bättre och att han återigen kunde följa med på promenader och längdskidor. Han har simmat ungefär en gång i veckan sedan dess. När det blir kallt ute blir han sämre och får ont. Då är det bara att låta han ta lugna promenader och öka på simningen till två dagar i veckan.Han har alltid varit glad och lekfull vilket vi tror kan ha hjälp honom de dagar han har haft väldigt ont och knappt kunnat gå. Vi har även köpt ett back on track täcke till honom samt skor, eftersom han har sämre blodcirkulation nu och lätt blir kall om tassarna.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Anders » Filip:  ”Underbart par Filip & Ruben, så kul att fått lära känna dom ❤️”

  • Sylvia » Sommarhunden Belle:  ”Härligt Maria att det blev så bra, o fikastund på Agdas kan vi väl göra om. Nu f..”

  • Kristina » Hundmassage och gruppdynamik:  ”Ja det var otroligt vilken härligt lugn grupp. Hundarna kunde verkligen slappna ..”

  • Carina Lindström » Vinterhleg i Storvallen!:  ”Tack Frida och Emma för denna fantastiska helg :)”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln