Harry

Harry är en av "våra egna" hundar. Husse Johan (som numera jobbar här på helgerna) har skrivet en liten text om hur allt började.

Jag (Frida) vill komplettera texten med att många av våra kunder har en bestämd åsikt om hur träningen ska gå till och  Harry är en av dem :) . Annars blir det inte riktigt bra! Har får oss att springa runt poolen i precis rätt tempo för att han ska simma snyggt och bra utan att stänka vatten på oss. Han har visat oss hur man ska torka öronen för att få till det där härliga knorret och hur man bäst torkar på ryggen.

Harry är en blandras på bordercollie och newfoundland. Han blir 6 år i år.
Harry har OCD i vänster bogled och artros i höftlederna.

Det hela började med att Harry började halta när han var 1 år, vi sökte då hjälp hos Frida på Åre hundrehab som remitterade oss till veterinär. Efter flera besök hos veterinären och röntgen som visade att Harry hade OCD i bogleden. Vi tog då kontakt med vårt försäkringsbolag för att undersöka möjligheterna till operation. Då visade det sig att Harrys försäkring inte täckte vissa ledoperationer och vår veterinär avrådde oss att lägg ut hela kostnaden på en operation själv, då man inte kunde garantera att det skulle bli bättre. Vi valde då att lägga pengarna på rehab träning för Harry i stället.

Första året var det simning, vibb och massage som stod på schemat på Åre hundrehab, andra året var det simning, vibb och balansboll, trejde året simning och vibb och därefter har det bara blivit simning. Harry älskar att vara på Åre hundrehab, simning är det bästa han vet, åker man bara dit och köper foder och Harry inte får följa med in kan han bli sur i flera timmar. Något vi ser som ett gott tecken.

Träning på Åre hundrehab har gjort att Harry inte haltar länge, han är en stark och smidig hund trotts sina skador.

Harry är husses skugga, följer med han vart han än går, om det är ut på topptur på fjället eller löpning i skogen så är han med, han är alltid glad och pepp.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Anders » Filip:  ”Underbart par Filip & Ruben, så kul att fått lära känna dom ❤️”

  • Sylvia » Sommarhunden Belle:  ”Härligt Maria att det blev så bra, o fikastund på Agdas kan vi väl göra om. Nu f..”

  • Kristina » Hundmassage och gruppdynamik:  ”Ja det var otroligt vilken härligt lugn grupp. Hundarna kunde verkligen slappna ..”

  • Carina Lindström » Vinterhleg i Storvallen!:  ”Tack Frida och Emma för denna fantastiska helg :)”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln