det är april och vi vill presentera fröya!

Fröya är en fyraårig alaskan malamute tik. Hon bor i Sulviken på kenneln Team Snowquest där hon tränar och tävlar långdistans inom slädhundskörning. Fröya har haft en kull valpar och är själv en född på gården i Sulviken. Hon är världens mest lättsamma tjej och alltid glad och positiv!

I selen är hon den tysta arbetaren, hennes insats är oumbärlig även om hon inte är den där ledarhunden som alla känner till. Hon har med åren blomstrat mer och mer och under årets Polardistans (175km) verkligen briljerade hon!

Vardagen
Hennes vardag tillsammans med våra andra hundar består sommartid av simträning, bad, lek och bus samt en del balansövningar och annat smått och gott som vi fått tips om att träna av Åre hundrehab, hösten börjar vi med intensiv simträning för att sedan övergå till barmarksträning. Hon springer mellan 15-60km varje träningspass och 4-5 gånger i veckan. När snön kommer får släden äntligen komma fram och träningspassen blir lite längre.

Skadan
Fröya började halta när hon var drygt ett år gammal, vid röntgen upptäckte man en liten lös benbit i handleden som man tror kom sig av ett trauma. Vi har ingen aning om var eller när hon gjort sig illa dessvärre. Benbiten opererades bort och vi fick en något vag framtidsutsikt. Inga garantier lämnades för hur mycket detta påverkat hennes led för framtiden.

Fröya fick sedan genomgå ett idogt rehabprogram hos Åre Hundrehab, hon blev bra men handleden spökade till och från. Eftersom hon tränas ganska hårt och springer många hundra mil varje år så behövde hon lite extra kärlek för att hålla. Vi har därför simmat henne en gång i veckan, året om samt kört laserbehandling till och från vid behov. Detta har lett till att hon kan vara med i den omfattande träningen och även tävla. Helt fantastiskt tycker vi!

Karriären
I år gjorde Fröya sitt bästa lopp någonsin när hon sprang 175km på Polardistans utan några som helst problem. Handlederna ömmade inte alls, vilket är ganska otroligt och ett stort bevis för oss att rehab och genomtänkta träningsplaner skapar förutsättningar för hundar även med lite skavanker att klara av stora utmaningar och påfrestningar.

Nu låter detta förmodligen lite som reklam, men det är sanningen, jag vet inte vart vi skulle var utan Åre Hundrehab, de är guld värda med alla våra hundar och ser alltid lösningar istället för problem. Ett ständigt bollplank och med en enorm kunskapsbank gör det möjligt för oss att hålla på med det vi gör på ett sunt och hållbart sätt. Vi är väldigt tacksamma för att ha er!
 

Fröy till vänster.
Fröy till vänster.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Anders » Filip:  ”Underbart par Filip & Ruben, så kul att fått lära känna dom ❤️”

  • Sylvia » Sommarhunden Belle:  ”Härligt Maria att det blev så bra, o fikastund på Agdas kan vi väl göra om. Nu f..”

  • Kristina » Hundmassage och gruppdynamik:  ”Ja det var otroligt vilken härligt lugn grupp. Hundarna kunde verkligen slappna ..”

  • Carina Lindström » Vinterhleg i Storvallen!:  ”Tack Frida och Emma för denna fantastiska helg :)”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln