GDPR

Vad gör vi med dina personuppgifter?

Alla personuppgifter behandlas i enlighet med den vid varje tillfälle gällande lagstiftningen. Från och med 25 maj 2018 behandlas personuppgifter i enlighet med den nya dataskyddsförordningen (GDPR). 

Åre HundRehab AB lagrar personuppgifter för att kunna fullgöra relationen till dig. Genom att lämna dina personuppgifter godkänner du att Åre HundRehab AB lagrar och behandlar dessa, dels med fullgörande av avtal och dels med Åre HundRehab ABs berättigade intresse som rättslig grund.

Åre HundRehab AB lagrar personuppgifter i samband med att du bokar tid hos oss och träffar oss personligen. Åre HundRehab AB hämtar i första hand in uppgifter direkt från dig i samband med att du bokar tid hos oss samt när du fyller i vårt journalunderlag på plats. De uppgifter vi behöver är bla namn, personnummer, postadress, e-postadress och telefonnummer. Personnumret är även en förutsättning för att kunna säkerställa rätt identitet.

Åre HundRehab AB lagrar dina uppgifter så länge din personpost har någon typ av koppling i Åre HundRehab ABs personregister eller som längst 15 år efter senaste besöket. Det kan vara kopplingar såsom pågående behandling, att du själv har bett om att få våra nyhetsmail eller gjort en intresseanmälan. Vi använder dina lagrade personuppgifter för att kunna hantera och behandla din hund på bästa sätt samt för att kunna hålla en kontakt med dig.
Personuppgifterna kan komma att användas för direktmarknadsföring samt för informationsutskick från Åre HundRehab AB. Kontakta vårt kontor om du önskar avsäga dig direktmarknadsföring.

Bilder där du som person kan identifieras kommer aldrig att publiceras på dig utan ditt samtycke. Även då du samtyckt till en publicerad bild kan du be oss att at bort eller ändra bilden.

Om du har frågor som rör dina personuppgifter är du välkommen att kontakta Åre HundRehab AB. Där kan du också begära rättelse eller begära att dina personuppgifter raderas. Du har alltid rätt att stoppa Åre HundRehab AB lagring och behandling av dina personuppgifter såvida Åre HundRehab AB intressen inte väger tyngre än din önskan om radering. Du har enligt dataskyddsförordningen rätt att årligen få ett utdrag av de uppgifter Åre HundRehab AB har registrerade om dig. En sådan begäran ska vara personligt undertecknad och insändas skriftligen till:
Åre HundRehab AB, Såå 406, 837 97 Åre.

Tycker du att Åre HundRehab AB hanterar personuppgifter på ett felaktigt sätt kan du klaga till Datainspektionen.

Vi lagrar personuppgifter pga
-          Bokföringslagen 7 år (fakturor och kvitton)
-          Mailkonversationer 3 mån efter senaste mailkonverastion.
-          Kundregister och journal, 15 år efter senast bokade besök.
Vad vi lagrar:
-          Namn
-          Adress
-          Telefonnummer
-          Epost
-          Hundens namn, ras, ålder, sjukdomshistoria.
-          Vi kan också komma att lagra journaler från oss, remitterande veterinär/ hundfysioterapeut, bilder på röntgen,             filmer på rörelser eller andar filer som är relevanta för att ge er bästa möjliga behandling.