Friskvårdskurs för hund

För att hunden skall kunna prestera maximlat i uppgiften den ställs inför krävs en god fysik och kondition anpassad för uppgiften. Då undviker du skador på din hund och då får du en kompis att jaga, träna och tävla med i många år framöver.

Alla hundar mår bra av en sund och stark grund. Vi går igenom grundträning för alla behov och sedan lär du dig hur du lägger upp din träning anpassad till det behov ni har. Lydnad, jakt, drag, agility... Vi hjälper dig att individanpassa er träningsplan samt ger dig de viktiga pusslebitarna som gör skillnad och ger resultat.
 

Grunden bygger du redan hos den unga hunden och sedan upp genom åren. Det är aldrig för sent att börja träna rätt!

Denna kurs handlar om hur du, genom både lättillgängliga övningar, svårare koordinationsövningar och konditionsträning, kan förbättra din hunds kondition och styrka. Vi kommer att pratat om kost och när och du kommer även lära dig att strtcha din hund på rätt sätt. Vi vill ge dig ett helheltsperspektiv helt enkelt!

Du får lära dig vad som egentligen är träning för din hund. Vad som är viktigt att tänka på före, under och efter träning. Vi går igenom olika träningsmoment och gör det även praktiskt i den mån det går med hänsyn till väder och vind. Vi går också igenom olika skaderisker och hur du bäst förebygger dem.

Dagskursen avslutas med stretching. Då får du lära dig vad du bör tänka på och hur du stretchar din hund. Varje deltagare får lära sig att stretcha sin egen hund.

Kursen innehåller bla:

  • lätt anatomi
  • rörelser och gångarter
  • muskel- och konditionsträning
  • forma toppen inför viktiga tävlingar, jaktprov och likande
  • skaderisker och skadeförebyggande träning
  • praktiska övningar i terräng
  • näring
  • stretching

Kursen riktar sig till alla. Ovasett om du tävlar på hög nivå eller njuter av din hund som sällskap. Både unga och gamla hundar är välkomna att vara med.

loading...

kursinfo

Plats: Åre HundRehab
Såå 406
837 97 Åre

Datum: 11 november

Tid: 09:30 -16:30
Pris: 950 kr per person

Lärare:
Maja Bohlin
Dipl Hundfysioterapeut
Frida Lundin
Dipl Hundfysioterapeut
 

Kurskompendier ingår i priset
Mat och fika finns att köpa på plats.

ANMÄLAN