Om oss

Vi som jobbar här brinner för djuren och framför allt hundar. Vi vill se friska och glada hundar i hela Jämtland!

 Åre HundRehab är Jämtlands första hundsim och rehabiliteringscenter för hundar.

Vi erbjuder både rehabilitering och friskvård av hund och sedan en tid tillbaka även trim.
Hos oss hittar du hundsim, vibrationplatta, hundmassage, laser, stretching, intraljud, balansredskap, redskap för rörelseträning och mer.

Vi som jobbar här är utbildade hundfysioterapeuter och jobbar i samarbete med veterinärer runt om i landet.
För att du som hundägare inte ska fastna i långa behandlingsperioder är det viktigt för oss att söka orsaken till problemet.
Tillsammans med dig lägger vi upp en träningsplan som passar både dig och din hund.

Vår kärna är vår pool. Här simmar hundarna av olika anledningar med goda resultat. Vattnet är tempererat till ca 25 grader för att det ska vara varmt och skönt för stela leder och muskler. 

Vi är utbildade inom hundens etologi. Det är viktigt för oss att kunna tyda hundens signaler i vårt arbete. Det är viktigt att vi inte utsätter hundarna för hög stress eller att vi presser dem för mycket i nya situationer. Därför strävar vi efter att alla besök sker i lugn och ro där hundarna får tid att undersöka lokalen och bekanta sig med oss.

Målsättning
Vi strävar eftar att träna lugnt och sansat utan för mycket stersspåslag och avslutar gärna träningspasset med en trevlig stund på vibrationsplattan eller med ett litet godissök.

Resultat
Förutom mental trivsel så jobbar vi med att nå de bästa resultat vi kan. Utifrån dig som djurägare och dina förutsättningar kombinerat med din hunds förutsättningar lägger vi upp en träning som passar er. Tillsammans når vi de mål du sätter!

Frida Lundin

Hundfysioterapeut

2008 startade jag mitt företag i liten skala och i februari 2009 bildades Åre HundRehab. Sedan dess har jag jobbat med rehabiltering och friskvård av hundar på heltid.

 
Jag är från början utbildad genom Svensk Terapeut Utbildning 2008 och har sedan dess fortsatt att utbilda mig inom ämnet rehabilitering och friskvård för hund. Det finns alltid nytt att lära!
 

När jag inte står med armarna i poolen utbildar jag för Hundsteg och Svenska Fysioterapiskolan, har olika kurser och föreläsningar om hundens fysik och hälsa samt sitter som ordförande i Patientföreninegn Hundartros.

Fritiden spenderar jag helst med mina två hundar Loka och Jänta och gärna på fjället.

Maja Bohlin

Hundfysioterapeut

Träning kost och hälsa är något jag brinner för. Vad jag brinner ännu mer för är djur och som hundfysioterapeut kan jag kombinera dessa till ett fantastiskt yrke. 
Jag ser fram emot att börja en ny resa på Åre HundRehab och i Åre.

Siri är min 8 åriga vapendragare som liksom jag helst är ute i naturen, oavsett årstid och väder.