Friskvård

Friskvård för hund är den typ av träning som görs för att hunden ska hålla en god kondition, förebygga skador samt för att upprätthålla de resultat man uppnåt vid tex avslutad rehabilitering.

 

Hos oss kan du friskvårdsträna din hund i uppvämd pool och i vårt hundgym samt boka tid för en massagebehandling ellet avkoppling på vibrationsplattan efter jaktdagen.

 

Simträning är en mycket effektiv och skonsam träningsform som både stärker hundens muskulatur och förbättrar konditionen. Eftersom hunden är viktlös i vattnet belastas inte leder utan träningen sker skonsamt och med ett normalt rörelsemönster. Poolen håller ca 25 grader, då är det varmt och skönt för hundens leder, ligament och muskulatur.

 

Vibrationplattan hjälper hunden att hålla muskulatur, senor och ligament i trim utan att överbelastas och i hundgymmet kan du med hjälp av olika redskap träna hundens balans och koordination samt styrka och stabilitet.

 

Läs med om våra olika prisalternativ här.

 

Vill du veta mer om friskvård, hundens fysik och rörelser? Anmäl dig till vår kurs i fysträning för hund och lär dig hur du kan träna i skogen och på de dagliga promenaderna. Mer info om kurser hittar du här.

Du har väll inte missat vårt hundgym?

Hundgymmet ger dig möjlighet att träna din hund hur ofta du vill, året om! Läs mer här.

Friskvårdskontroll.

Är din hund i form för att delta i en agilitytävling eller jaga en hel säsong?

När du jobbar med din hund är det viktigt att ha koll på hundens status. Vi erbjuder friskvårdskontroll för din hund.
På detta vis kan du enkelt hålla dig uppdaterad om hundens leder och muskulatur och få svar på vad som eventuellt behöver förstärkas eller vad kan vara bra att tänka på inför era utmaningar. 

Pris 650 kr.

Vi erbjuder:

  • Simträning
  • Vibrationsträning
  • Stabilitetsträning
  • Koordination och kroppskontroll
  • Massage
  • Stretching

Vill du veta mer om balansbollar och hur du kan använda dem i träning av hund? Läs mer här.