SENIOR klubben

Hej och välkommen till den gamla hundens alldeles egna sida!

 

I Åre finns nu en Senior grupp för hundar som fyllt 8 år och uppåt. Här hittar du information om våra träffar, läsvärda tips om livet för den äldre hunden och självklart våra Senior rabatter.

 

Det kan vara skönt att umgås med likasinnade! En yvig unghund är inte alltid det roligaste sällskapet för en hund som hellre vill strosa i diket och lukta på fläckar i lugn och ro. Då passar det mycket bättre med någon som har kommit på samma plats i livet, som har mognat med åren och sett tjusningen i att ta det lite lugnare.
Våra träffar utgår ifrån att hunden är äldre både i sinnet och kroppen. Självklart vet vi att alla är individer och att mindre hundar åldras senare, men alla fyllda 8 år är välkomna! Vi går gemensamma promenader, umgås och fikar, går spännande upptäcksfärder och letar godis tillsammans. Allt i sann senioranda! Samt att du som ägare till en senior har chans att ta del av våra specialanpassade erbjudanden och rabatter.

 

Hör gärna av dig om du har önskemål på aktiviteter!

 

Varmt välkommen!

Tips och trix för en enklare vardag!

Oftast är det i kroppen som vi märker åldersförändringar hos våra hundar. De tvekar lite när de ska hoppa upp i bilen, har lite svårare att ta sig upp i soffan och golven har blivit lite halare.

Det är ingen sjukdom att bli gammal, utan en naturlig del av livet.

Det finns mycket vi kan göra för våra fyrbenta vänner som både hjälper dem i vardagen och gör att de behåller sin rörligeht längre.

 

Jag vill poängtera att det är viktgit att träffa veterinären regelbundet, på så vis håller du koll på att hjärta, lungor och andra organ mår bra. Hos veterinären får du också hjälp att hålla koll på hundens leder, då artros är en vanlig åkomma hos äldre hundar. Mer om hundartros kan du läsa här.

 

I hemmet kan man sedan göra en hel del för att förenkla och förbättra. Här kommer några tips:

  • Skaffa en upphöjd matplats. Att stå med huvudet nere på golvet kan vara jätte jobbigt om man börjar få ont i leder och ryggen.
  • Se till så att hunden har en mjuk och varm plats att ligga på. Hårt underlag och kalla golv är döden för onda leder och gör musklerna stela.
  • Anpassa kosten! Äldre hundar får sämre ämnesomsättning. Hitta ett bra seniorfoder/ ledfoder så är det lättare att hålla vikten. Även vissa kosttillskott kan göra stor skillnad.
  • Täcke. Hjälp hunden att hålla värmen. Om du tänker efter, såa har nog din äldre hudn börjat röra sig lite mindre på era promenader. Även om ni fortfarande går samma sträcka, så håller sig hunden lite närmare. Då den äldre hunden inte rör på sig i samma utsträckning som den yngre så får den ju inte upp samma värme på promenaderna. Sätt på ett skönt täcke de kalla dagarna när ni tar era kortare rastningar.
  • Halkskydd. En matta att stå på vid tex matplatsen kan göra stor skillnad.
  • Trappa. Om hunden har svårt att ta sig upp i soffan så kan ett litet trappsteg vara guld värt! Ni får ha er kamrat i soffan och kamraten får komma och gå som den vill.
  • Motion! Det är viktigt att hunden får röra på sig genom hela livet. Även äldre hundar behöver lyfta på benen för att hålla lederna i trim. På våra träffar gör vi bla senioranpassade promender för inspiration och rörligheten. Mer om motion för gamla hundar kan du läsa här.

HÄNG MED PÅ TRÄFFARNA