Handelshuset i Såå

Såå 406

837 97 Åre

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Instagram Icon

Tel: 0760-400 665

© 2018 by Åre HundRehab AB.

Att ligga steget före

Din hunds funktion och hälsa påverkas av de krav hunden ställs för i sin vardag.

 

Upprepad träning med ensidiga moment liksom inaktivitet kommer att påverka din hunds funktionsförmåga. Att hunden har god funktion i sina leder, muskler och nervsystem är avgörande för dess hälsa och välbefinnande. Nedsatt funktion och rörlighet leder ofta till kompensationer som skapar försämrade rörelsemönster, överbelastningar och smärta.

Lydnadshundar som går och tittar upp på sin förare får ofta obalanser i leder och muskler i nacken. Agilityhundar har ofta rörelseinskränkningar eller överrörlighet i skulder- och armbågspartiet. På samma vis kan man hitta aktivitetsrelaterade rörelseproblem hos många andra arbetande hundar som exempelvis draghundar, vallhundar, skyddshundar och även hos utställningshundar.

Brist på uppvärmning, nedvarvning och stretching i samband med träning samt dålig kondition, övervikt, ryck i koppel, hårt underlag, felaktiga halsband är andra faktorer som påverkar hundens hälsa negativt.

 

Märker du att din hund inte har så god funktion som den borde ha så är det bra att låta en certifierad fysioterapeut undersöka hunden.

Kanske märker du att hunden rör sig osymmetriskt, inte har tillräcklig kraft i bakbenen vid hopp, att muskulaturen är mer spänd på ena sidan eller att hunden verkar ha ont när den rör sig eller vid beröring? Detta är endast några symtom som kan visa sig vid dysfunktion i rörelseapparaten.

 

Att i förebyggande syfte låta en fysioterapeut undersöka din hund är en god investering för att hålla ditt djur skadefritt och i god form. När leder, muskler och nervsystemet samarbetar väl minskar risken för skador!

 

En god investering för ett gott samarbete!