top of page

mån 28 mars

|

Online

Efter en bukoperation

En kurs för dig som har behövt göra en operation i hundens mage, ett kejsarsnitt eller kastrerat en tik. Du har kanske läst vår artikel? Nu skapar vi en möjlighet att prata om det.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Efter en bukoperation
Efter en bukoperation

Tid och plats

28 mars 2022 18:00 – 20:00

Online

Om evenemanget

Vi har tagit fram den här kursen för att frågorna är många.

För länge sedan skrev jag en artikel i ämnet, om alla muskulära ryggbesvär jag stötte på, där den gemensamma nämnaren var just bukkirurgi av något slag.

Vi behöver få mer verktyg för att hjälpa hunden att återfå kontakten med sin bålmuskulatur efter ett sådan ingrepp. Problematiken verkar vara den samma, oavsett om man har plockat ut främmande föremål, kastrerat en tik eller gjort kejsarsnitt- kontakten är försänrad, hunden börjar kompensera sin rörelseapparat och med tiden får den besvär i ryggen.

Du kan gå kursen även om det var ett tag sedan ni gjorde ert ingrepp eller för att förbereda er för någon ev komma skall.

Den här kursen handlar om allt det och lite till.

Vi komer att gå igenom hur såret läker, när du kan börja vidta åtgärder och vilka. Vi går igenom hur du kan arbeta med ärret för att minska känslebortfall, när du kan börja med försiktig ståträning och när det är dags att börja bygga muskler på riktigt. Vi kommer också att ge dig massor med övningar så att du har lite att välja på samt ge dig en mall för hur du kan bygga upp er träning.

Kan du inte närvara live, så skickar vi föreläsningen till dig i efterhand.

Föreläsare: Frida Lundin, Hundfysioterapeut, kynolog

Gästföreläsare: Anna Pamuk, Veterinär

Biljetter

  • Efter Bukoperation

    399,00 kr
    Skatt: moms inkluderad
    Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page