top of page

Bosse

2018-10-01
Av många anledningar vill vi lyfta de fina och fantastiska hundar som simmar hos oss. Det är så roligt att få vara med på resan.  Därför börjar vi nu med måmanden hund och först ut är BOSSE!

Namn: Willorms Warlock of Course "Bosse" Ålder: född 28 februari 2006 Ras: Labrador retriever (dual)

Bosse har C-armbågar och började halta i våras, speciellt på vänster fram. Åkte in till djursjukhuset i Östersund och gjorde en röntgen, mest bara för att vara säker på att det var det vi trodde, artros. Och mycket riktigt, Bosse har utvecklad artros på vänster fram och även en del på höger fram.

Rekommendationen från veterinären var smärtstillande medicin och regelbunden simning som träning. Bosse är för att vara en ”vanlig” labrador rätt liten och smal, han väger 27 kg, något som absolut bara är bra för hans artros.

Vi började simma på Åre Hundrehab i början av juni. Än så länge håller vi oss till bara simning, två gånger i veckan och just nu 3 x 5 min per gång. Tiden ökas hela tiden succesivt.

Första gången vi skulle simma var det en mycket skeptisk Bosse… Han ville inte ens gå upp på rampen till bassängen, men med godis och glada tillrop gick det till slut bra. När vi nu åker ut till Såå för simning börjar Bosse skälla när vi svänger av E14, han springer in och upp på rampen och härjar mest runt. Att åka och simma är veckans höjdpunkt! Och det som möjligtvis toppar själva simningen är att få bli torkad med handduk efteråt. Eller om Bosse själv får bestämma, få torka sig på Fannys tröja…

Bosse har alltid gått mycket passgång (latmansgång) men sen vi började simma så har han börjat gå mycket mer riktigt, och han är piggare än vad han var innan. Lite för pigg ibland för en 9-årig gubbe tycker både matte och lillebror Frasse... Jag har fått en mycket busigare hund med simningen!  

Till vardags går vi minst tre promenader om dagen, vi försöker undvika att gå på asfalt eller hårda underlag då jag sett att Bosse haltat lite mer efter en sådan promenad. Så det blir ofta i skogen eller på fjället som vi håller till!

// Matte Ulrika Svensson57 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page