top of page

Hundmassage och gruppdynamik

Blogginlägg från 3 maj 2013

I veckan avslutades vårens kurs i hundmassage för hemmabruk. Jag har ofta kurser, både här inne på rehabet och på andra platser. Men den här gången var det något speciellt! Jag vet inte vad det var eller vad som hände, men gruppen av hundar hade en otrolig harmoni.

Här inne kan det uppfattas som trångt. Vi har en yta på 60 kvm som rymmer pool, behandlingsrum, dusch och butik. Så det är inte jätte mycket plats över alla gånger. Många hundar behöver lite utrymme, speciellt när det är andra okända individer på samma plats. Men inte den här gången!


Första träffen hade vi 5 vuxna hundar och en liten valp med, fördelade på 4 ägare. Valpen bytte vi sedan ut mot ännu en vuxen hund så att huvudet skulle få vila och matte skulle få en chans att massera ordentligt. Av de sedan 6 vuxna hundarna var det tre hanar och tre tikar varav två löpte. Blandade åldrar från 1,5 år till dryga 10 år. Inte ett gruff, inte ett morr.

De hundar som masserades kunde verkligen koppla av och de andra hundarna kopplade av lika bra bredvid. Det var en härlig harmoni och trivsel i gruppen!


Jag fascinerades av att man kan ta in 6 helt okända hundar, med olika erfarenhet av att vara inomhus och i umgänge med andra hundar, och att de kunde koppla av så fint. I vanliga fall behövs det en liten stund för att alla ska installera sig. De behöver kanske lukta lite på sin granne, hälsa på någon som ser lite extra fin ut, visa någon nyfiken vems godis som ligger i mattes väska och sedan komma fram till åt vilket håll man ska placera huvudet.


Detta skådespel är otroligt givande och intressant att beskåda! Men denna gång skedde det knappt märkbart... Och lika var det gång två. Den yngsta hunden hade lite svårt att ligga still så länge, men harmonin i gruppen var den samma. Hundarna trivdes med sina ägares nya färdigheter.
Kristina • 3 september 2013 10:37:48

Ja det var otroligt vilken härligt lugn grupp. Hundarna kunde verkligen slappna av och som kursdeltagare kunde man koncentrera sig på att klura ut massagegrepp och behövde inte fundera på grannhunden. :-)

13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Bella

Kingen!

Commentaires


bottom of page