top of page

Singha

2016-07-26Det här är Singha (Astrophilias Zuper Zäta) och han är en papillon på lite mer än 1år. Vi bor i en by som heter Överammer och är 7mil utanför Östersund. Singha är en glad prick som har en stor personlighet och ett enormt hjärta! Han älskar att springa lös och busa i skogen, det är det han ser framemot mest på dagarna.

I november förra året började Singha halta på sitt vänstra bakben, jag tog honom då till en veterinär och de konstaterade att han hade patellaluxation på båda bakbenen, grad 3 och 2. Det vänstra benet var mest illa däran och var det benet som skulle opereras. Vi skulle vänta med operation tills han var över året men medan vi väntade skulle vi påbörja med rehabilitering för att stärka benmusklerna innan operationen. Vi kikade på olika hundrehab i Jämtland men när vi pratade med personalen på Åre hundrehab visste vi att det var här vi skulle gå med Singha då vi kände att dem var erfarna och att de var väldigt trevliga att ha och göra med!

Vi började med att simma några gånger och lite laser men sen i februari i år så fick vi tid för operation för det vänstra benet. Efter operationen så fick vi vila tre veckor innan vi började med rehabiliteringen igen, sedan när vi började med rehab igen fick han inte simma då det inte läkt nog, men efter yttligare några veckor kunde vi påbörja simningen igen och han verkade tycka om simningen mer och mer.

Singha blir alltid lika glad när han kommer till Åre hundrehab. Vi fick också många bra tips på träning vi kunde göra hemma och det har vi hållit i, nu har han fin muskelatur i båda bakbenen och har börjat få vara lite lös igen. Vi har även inhandlat en flytväst så det kommer bli mycket simning i sommar. Utan Åre HundRehab vet vi inte vad vi skulle gjort! Vi har fått så mycket stöd och hjälp genom Singhas rehabilitering. Ni är underbara, tack!44 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page