top of page

Vacha

2015-11-02

November månads hund är Vacha som stillsamt fick somna in den 27 oktober. Då var denna text skriven och vi har valt att publicera den precis som den skrevs. Vila i frid Vacha och vi vill passa på att tacka för att du ärade oss med dina besök alla dessa år!


Vacha är 15 år och labrador retriever. Hon har bott i Åre hela sitt liv, förutom tre år i Umeå. Hon och matte Helena är utbildade som räddningshundekipage, vilket innebär att Vacha kan hitta levande människor i rasmassor, t.ex. om det har varit en jordbävning. Vacha har också aktiverats genom spår, agility, specialsök och jaktträning. Hon har dessutom varit en hejare på att utföra trick som t.ex. ”gå till kylskåpet och hämta juicen” eller ”spola på toaletten”. Nu som en lite stelare pensionär med mycket begränsad hörsel är hennes paradtrick ”yoga” (då hon går ner i yogapositionen nedåtgående hund). Hon är alltid med familjen (som förutom Helena, består av Anders, Märta och Hilda) på alla utflykter och drog tidigare i sitt liv matte runt en massa mil på fjället.

Vacha och hennes familj började gå på Åre Hundrehab 2010. Vacha började halta och röntgen visade att hon hade artros. Tillsammans med Frida och Åre Hundrehab lade vi upp en plan som framför allt handlade om simträning och vibb. Vacha fick även massage i början, men det gillade hon inte, så det slutade vi med. Genom åren har vi försökt simma en gång i veckan, även om det ibland har blivit perioder av uppehåll. Tack vare simträningen och en daglig, låg dos av smärtstillande och antiinflammatorisk medicin är Vacha en pigg pensionär som fortfarande alltid står först vid dörren när det verkar vara något på gång!25 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Bella

Kingen!

Singha

Comments


bottom of page