top of page

Djupvågsbehandling

Atlasmaskinen är en djupvågsmaskin som jobbar i stötvågor på hundens kropp.
I kroppen är det fullt av bindväv eller fascia som det också kallas. Du har säkert sett det när du hanterat en bit kött eller jaktbyte.
Fascian är det glatta, tunna fodralet som omsluter muskeln. Även inuti muskeln hittar du bindväv som hjälper till att hålla ihop muskelfibrerna. Fascian finns i hela kroppen och omsluter varje muskel, blodkärl, organ, ben och andra strukturer. Och slutligen har vi en stor invärtes ”kroppsstrumpa” runt hela kroppen.
Fascians  uppgift i kroppen är att transportera vätskor, hålla muskler och organ på plats, stabilisera, skydda och leda kraft.

Behandlingen
Maskinen skapar vågrörelser genom vävnaderna, ungefär som ringar på vatten, dessa vågrörelser trycker vätska genom den genomsläppliga bindväven och återställer vätskebalansen och hjälper utbytet av näringsämnen och slaggutförsel i de nätverk av bindväv som finns genom hela kroppen.

Överansträngda eller ansträngda delar kan vara sammanklistrade och torra. Hud kan fastna ihop med underliggande ytlig fascia och rörligheten minskar.
Stressade kroppsdelar och muskler som utsatts för tex trauma, upprepad överansträngning eller upprepade rörelser släpper inte sin signal till muskelspolarna om kontraktion och muskeln hamnar då i konstant kontraktion –kramptillstånd.
Vid djupvågsbehandling kan dessa upphakade signaler nollställas och muskler och bindväv återfår normal tonus och funktion.
 
Tänk dig fascian som ett nät av tusentals tunna sytrådar som jobbar längs med varandra.
 
Fascian har en vital betydelse för minsta muskelrörelse, men arbetar även när vi är stilla, då t.ex. immunförsvaret använder nätverket för att hålla oss friska. Dessutom agerar fascian för att minska smärta vid en olycka. Om du t.ex. slår i foten kompenserar kroppen med hjälp av fascian så att en del av smällen tas av knät, av låret och ibland även höft och ländrygg. Kompensationen och insikten att allt sitter ihop blir extra intressant när man ser till vad som händer vid låsningar och inflammation i fascian.
Det är inte sällan vi ser en smärtutstrålning där man först tror att det är ömmande muskler men i själva verket är fascian om är öm.
 
Vi jobbar med djupvågsbehandling vid olika besvär i rörelseapparaten där muskler och bindväv är tydligt utsatta.

Text skriven med inspiration från AtlasBalans.

Pris

Från 380 kr/ behandling

bottom of page