top of page

Våra tjänster

Vi erbjuder det som krävs för att din hund ska komma i form

Det är viktigt för oss att nå resultat, att din hund blir frisk och att ni kan återgå till er vardag. Ibland blir besöken hos oss en del av er vardag, när hunden har fått kroniska besvär som tex artros, men vi lovar att det är värt det. 

Hos Fjällveterinären i Strömsund

Ca en gång i månaden hittar du mig hos Fjällveterinären i Strömsund.

Rehabilitering

Där kan vi hjälpa dig med rehabilitering, upplägg för din hemmaträning, massage och laser. Vi hjälper dig att hitta de rätta övningarna för din hund och ger dig verktygen för att få ett så bra återhämtande som möjligt.

Friskvård

Vi hjälper dig också med friskvården. En genomgång av hunden, hitta spänningar och svagheter i tid, hitta styrkor och ge bättre förutsättningar, det är sånt vi gör för att förebygga skador.

Under en friskvårdskontroll ger vi dig rätt verktyg och övningar så att ni tillsammans kan nå de mål ni vill, oavsett om det är jakt, lydnad, agility eller skogspromenader.

Massagebehandling

Alla behöver en massage ibland. Ibaldn har man jobbat hårt, ibland känner man sig frusen och kall, ibland har man samlat på sig spänningar för att man har levt och ibland älskar man avkopplingen.

Massagen är en djupgående idrottsmassage som påverkar hela hunden. Den bearbetar musklerna djupt och hunden får ett ökat rörelseutslag, mindre spänningar och snabbare återhämtning. Vi passar också på att lära dig hur du enkelt kan gör de viktigaste massagegreppen på just din hund.

REHABILITERING

Efter skada, sjukdom eller liknande är det viktigt att hunden får hjälp med att bygga upp sim muskultur på ett korrekt sätt. Annars ökar risken för felbelastning, överansträngning och på sikt nya skador.

Vi jobbar utefter hundens förutsättningar och strävar efter att återfå normal funktion, styrka och rörlighet. Med hjälp av olika behandlingsmetoder hjälper vi hunden att åter bygga upp sin muskulatur och rörlighet.

 

Tillsammans med dig som djurägare lägger vi upp en träningsplan som passar er.

 

Rehabilitering av hunden är ett komplement till veterinärvården.

När vi jobbar med rehabilitering sker det i samrådan med veterinär och anpassas efter hundens tillstånd och utvecklingskurva.

 

Vi använder oss bla av
smärtlindrande behandling, muskeluppbyggande träning, neuromuskulär träning, vattenträning, vibrationsträning, massage, stretching oh laser.

 

I samband med besök får du träningsråd och rekommendationer anpassade till din hunds behov och förutsättningar.
 

Vi återuppbygger

- muskulatur & styrka

- koordination & balans

- uthållighet.

 

För att din hund ska få en så trevlig upplevelse som möjligt hos oss så kan det vara bra att tänka på följade innan du kommer:

Se till så att hunden har fått uträtta sina behov. Hunden bör inte matas en timme före eller efter sin behandling. 

5vyb8h.jpg
Priser

Rehabilitering, hältutredning och behandlingar

890 kr i Åre. 1110 kr i Strömsund.

unnamed (1).jpg

SIMTRÄNING & FRISKVÅRD

Simträning är en mycket effektiv och skonsam träningsform som både stärker hundens muskulatur och förbättrar konditionen. Eftersom hunden är viktlös i vattnet belastas inte leder utan träningen sker skonsamt och med ett normalt rörelsemönster. Poolen håller ca 25 grader, då är det varmt och skönt för hundens leder, ligament och muskulatur.

Simträning är ett bra alternativ för hundar med ledproblem. Samträning hjälper hunden att fritt få röra på sina leder utan belastning och på så vis bygger den upp ny muskulatur och får ofta ett liv med större rörelsefrihet och mindre smärta.

Friskvård för hund är den typ av träning som görs för att hunden ska hålla en god kondition, förebygga skador samt för att upprätthålla de resultat man uppnått vid tex avslutad rehabilitering.

 

Den här delen av verksamheten har tagits över av 4Legs4Life.

MASSAGE & BEHANDLING

Massagebehandling är en viktig del i vår rehabilitering men också en viktig del för att den friska hunden skall fortsätta att hålla sig frisk och skadefri. 

Massage ökar blodgenomströmningen, lymfcirkulation och transporten av slaggprodukter. Massage hjälper till att släppa på spänningar i muskulaturen, minska smärta och obehag och öka hundens rörelseutslag.

Allt detta tillsammans gör att hunden får ett starkare immunförsvar, bättre rörlighet, mindre spänningar, snabbare språng och bättre återhämning. 

Vi kan inte vara utan massage!

Ofta när vi jobbar med en massagebehandling stöter vi på spänningar som sitter lite djupare och ömma muskler och senfästen som behöver lite extra omvårdnad. Då kompletterar vi behandlingen med laser och/ eller djupvågsbehandling.

Du kan läsa mer om vår laser här och om vår djupvågsbehandling här.

20561988_10159160588585416_225189973_n.j

Rehabilitering, hältutredning och behandlingar

890 kr i Åre. 1110 kr i Strömsund.

Priser
bottom of page