top of page

Rex- fån dödsdömd till dödspigg

2015-12-07

Denna månad presnterar vi Rex! Så här skriver hans matte. 

Rex, Alaskan Huskey, 9 år Misstänkt diskbråck i nacken.

Rex-Från dödsdömd till dödspigg.Rex är en ganska ny kund på Åre Hund Rehab och en foderhund hos oss sedan tre år tillbaka. Rex har haft problem tidigare med smärta när han lägger sig ner. Vid veterinärbesök och röntgen har man inte hittat något  fel och han har blivit smärtlindrad. I långa perioder har Rex sedan varit som vanligt. När Rex i våras för tredje gången började visa symptom på smärta så tänkte jag att jag kanske skulle prova att gå till Åre Hund Rehab för att se om det var något de kunde göra.

Vi träffade Fanny första gången i mitten av juni, hon ville börja med att känna igenom Rex för att se vart han hade ont. När hon började känna genom kotorna kom hon inte så långt förrän Rex skrek av smärta, böjde sig som en banan för att skydda sin högra sida och började raggla omkring. Riktigt obehagligt. Snälla, snälla Rex som lika gärna kunde blivit arg på Fanny ragglade istället fram och la huvudet i hennes knä som för att be om hjälp. Heartbreaking.

Det blev ilfart till Östersund och akut tid hos veterinär. Inte heller denna gång hittades något på röntgen men diskbråck syns inte på vanlig röntgen. Veterinären var mycket tveksam till att Rex skulle repa sig, det var enligt dem inte vanligt att se hundar med sån smärta som han hade. De rekommenderade försöka med att rehab träna honom när han var smärtfri. Eftersom Rex hade så ont fick han muskelavslappnande och starka morfinplåster. Med dessa plåster så fick Rex absolut inte vara i samma rum som barn. Eftersom det inte kändes rätt att stänga in Rex själv i ett rum när han hade så ont så var vi därför tvungen att lämna tillbaka honom till ägaren.  Till hösten så var han medicinfri och hyfsat på banan igen och kunde komma tillbaka till oss.

Så klart så åkte vi direkt tillbaka till Åre Hund Rehab för att lägga upp en plan. Nu när Fanny kände igenom honom gick det bättre men han kräktes tre gånger av smärta . Vi jobbade intensivt med Vibbraplatta, Laserbehandling, balansboll, ett gediget hemma program med olika övningar tre gånger per dag, nackmassage och promenader på mjukt underlag i skogen där han fick lyfta tassarna ordentligt. Efter bara 5 veckor så pep han inte ens när Fanny kände runt kotorna. Helt otroligt vad rehab kan göra!! Rex muskler runt ryggraden var nu så pass stabiliserade och upptränade så att han var redo att testa poolen. Första gångerna var han HELT övertygad om att han skulle dö i poolen. Han klamrade sig fast med alla klor han hade i stackars Fanny. Nu har vi simmat 2-3 gånger i veckan i en månad. Jag kan inte påstå att han älskar det men med godis går allt, och godis äts det hejdlöst under poolträningarna. Plötsligt en dag så hade han bestämt sig och hoppade i poolen helt själv! Men det händer fortfarande att vi hittar Rex gömd i godishörnan eller på bakbenen i full färd med att försöka öppna dörren.  Det bästa med att besöka Åre Hund Rehab tycker Rex är godiset men det finns en sak som nästan slår det och det är när  Fanny torkar honom lite extra på rumpan, så där som bara hon kan J

Här hemma har vi fått en ny hund, glad och pigg. Rex är som en fiolsträng när vi är ute och går. Nu har vi kört vibbraplatta denna vecka och pausat lite i simningen och han är helt olidlig hemma. Vi försöker cykla och springa med honom istället men han är ändå väldigt pigg. Denna simning har gjort honom i kanonform tydligen. Jag vet inte om jag inbillar mig men han är så otroligt kelig just nu, det känns som att han är tacksam för att han har fått en chans till och att det så klart är väldigt skönt att inte ha ont. Nu hoppas vi på en vinter med mycket snö och en hund som kan dra i längdspåret igen, just nu känns inget omöjligt!496 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Bella

Kingen!

Singha

Comments


bottom of page