top of page

Simträning som friskvård

2015-05-20

Vår Hundsimsinstruktör Johan Berg har skrivit ett inlägg om vikten och fördelaran med simträning för friska hundar.


Trevlig läsning!Skulle du springa ett Marathon utan att komma förbered?

Vi lägger ner mycket tid och pengar på vår träning, men vi glömmer lätt bort våra hundar och deras träning. Vi räknar med att de ska kunna följa med och vara beredd på allt som tex drag, jakt, agility, vallsäsongerna etc!

Men så fungerar det inte riktigt. De är som vi, kommer de inte förberedda och starka till det dem ska göra löper de en större risk för skador och deras prestation blir sämre.

Det finns många sätt att träna sin hund på tex simträning, konditionsträning, terrängträning, backträning mm. Det jag tänkte lägga fokus på i detta inlägget är simning och dess fördelar.

Simning är en skonsam och funktionell träningsform. Simträning har en lika bra träningseffekt hos hundar som den har hos människor. Simträning gör så att hunden tränar både kondition, rörlighet, koordination och balans. Dessutom är det en träningsform som inte påfrestar lederna. Simning gör även så att leden får ett större rörelseomfång än vad man kan uppnå med landträning. Hundar stimuleras även mentalt när dom simmar. Fördelen med simträning är att man kan träna det stora delar av året, den förebygger skador och förslitningar, men ger även prestationshöjande resultat.

Men simning är inte bara tillför hundar som ska vara redo för en tävling eller jaktsäsong, utan vill man bara hålla sin hund i trim under hela året, förebygga skador och minska förslitningar är det ett bra träningsalternativ. Hur skulle du själv lägga upp din egen träning? När du tänker på det, glöm då inte bort att lägga upp din hunds träning.

Vill du veta mer? Ta gärna kontakt! Varannan lördag är jag på plats och simmar hundar.

Hälsningar//  Johan Berg27 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Bella

Kingen!

Singha

Comments


bottom of page