top of page

Sommarhunden Belle

2016-06-16

Bakgrund Fullständigt namn från uppfödaren: Muggebigge Belle of the Ball  Ras: Shetland Sheepdog  Färg: Sobel Född: 2005-01-26 Ägare: Maria Elfström, Östersund



Tidigare sjukdomar Vid 1 års ålder började Belle att få smärtor i ena bakbenet och kunde inte stödja på benet/tassen. Vi åkte till Djursjukhuset i Östersund och fick träffa en ortopedspecialist från Sundsvall. Man stöttade upp benet med en skruv för att benet inte skulle luxera. Det blev inte bra och Belle hade fortfarande mycket ont, så efter ytterligare 2 operationer gick det bra att stödja på benet/tassen igen. Vi gick på rehabilitering i 15 veckor hos Djursjukhuset då Belle fick gå på löpband i en liten vattenbassäng samt massage. Efter detta har jag som matte inte sett eller upplevt att Belle har några fler besvär från benet.

Kontakt med Åre Hundrehab Matte Maria följde med en kollega från jobbet när hon skulle iväg och simma med sin hund. Jag hade då aldrig hört talas om Åre Hundrehab. Jag har tidigare haft tankar på att göra en förändring i mitt liv och byta jobb. Denna introduktion till Åre Hundrehab har varit betydande för både hund och matte. Våra besök i Åre är för simträning. Belle simmar i poolen och det går bättre och bättre för varje gång. Nu senaste gången har vi provat utan lina och det går bra att simma runt när matte springer runt poolen. Belöningen för att hon simmar är den där goda leverpastejen på tub som Frida och Fanny har. Hon hade vid starten ganska stela leder, börjat utveckla artros och upplevde det kämpigt att gå i trappor, alltså börjat att få vanliga åldersrelaterade krämpor. Hon är ju trots allt 11 år. Vi har provat vibrationsträning men Belle tycktes bara vilja gå därifrån torts att matte satt bredvid. I och med att Belle går och simmar har matte anmält sig till utbildningen för dipl. hundfysioterapeut hos Svenska Fysioterapiskolan. Redan nu efter 8 simträningar märks det att Belle har blivit piggare i både kropp och själ. Hon springer som en 3-åring efter kottar när vi leker ute och springer som en raket upp för trapporna hemma. Hon har även gått ner i vikt och blivit rakare i ryggen. Detta är resultatet av att hon orkar motionera mera när vi är ute tack vare starkare och smidigare kropp. Vi kommer fortsättningsvis att gå på simträning varannan vecka för att förebygga fysiska åldersrelaterade krämpor. Och så får nog Belle vara med någon gång när matte börjar utbildningen till hösten.



33 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Bella

Kingen!

Singha

bottom of page